דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סושי ותזונה בריאה 

מאת    [ 24/04/2012 ]

מילים במאמר: 413   [ נצפה 3694 פעמים ]

סושי, שהיפנים אוכלים כבר מאות שנים, הפך לפופולרי מאוד גם במערב בשנים האחרונות. גם אם, בדרך פלא, עוד לא יצא לכם לאכול סושי (משום שכנראה שהיתם בטיול תענוגות במאדים בחמש השנים האחרונות), בוודאי תמצאו את עצמכם בקרוב מוזמנים למסעדת סושי עם חברים או בני משפחה. על אף שבתחילה עורר הרעיון של אכילת סושי חוסר נוחות בארץ, בגלל המחשבה על אכילת דגים נאים, הבינו במהרה הישראלים שסושי הוא מזון פשוט וטעים שניתן להנות ממנו כמעט עם כל אחד- ילדים, מבוגרים, צמחונים ואנשים השומרים על תזונה בריאה במיוחד.

מה שלא הרבה אנשים הספיקו להבין, הוא שסושי הינו מזון בריא בצורה יוצאת דופן (במיוחד כאשר משווים אותו למזונות מהירים אחרים כמו פיצה והמבורגר). בניגוד למזונות מהירים אחרים, אין בו חומרים משמרים, חומרי טעם וריח סינתטיים או תוספות מעובדות. ייתרון נוסף של אכילת סושי, שלא תמיד חושבים עליו, הוא שמתלווים אליו רק מזונות ומשקאות קלים ובריאים (כמו ג'ינג'ר, תה ירוק וסאקה)- זאת בניגוד למזונות מהירים אשר אנשים נוטים בדרך כלל ללוות בשתיית משקאות ממותקים ובתוספות כמו צ'יפס מטוגן.

אם כן, מה הם הייתרונות הבריאותיים של אכילת סושי?

 


    • דפי האצות הדקיקים והירקרקים הנקראים ביפנית נורי, המשמשים לעטיפת רולים של סושי מסוג מאקי בעיקר, מספקים ויטמין אי לרוב, ויטמין בי, ניאצין ואפילו ויטמין סי. ויטמין אי הוא ויטמין החיוני לראיית לילה ולתפקוד העור והרקמות הריריות המצפות את מערכת העיכול. הוא תורם גם לתפקוד מערכת הרבייה ומעורב בתהליכי הגדילה של הגוף. ויטמין בי מסייע בחילוף החומרים של חלבונים ופחמימות ובפעילות של מערכות העיכול והעצבים. ויטמין סי נחוץ ליצירת החלבון קולגן, המאפשר יצירת רקמות ועצמות יציבות, ושומר על נימי הדם והשיניים.מחקרים רבים מצביעים על כך שוויטמין C גם מחזק אתהמערכת החיסונית מפני דלקות, ולעתים ממלא תפקיד בצמצום סכנה של מחלות לב וסרטן. ניאצין הוא ויטמין שמשתתף בייצור חומצות שומן, בפירוק הגלוקוז ובמטבוליזם של חלבון. הוא משפיע גם על מערכות העצבים והעיכול.

כפי שניתן להבין- אכילת סושי מסוג מאקי מספקת לגוף פצצת ויטמינים מדהימה, אשר קשה בדרך כלל לקבל ממנה אחת של מזון.


    • האורז המוגש במנת סושי, אל אף שהוא לא זוכה לאותה פופולריות לה זוכה אורז מלא בקרב חובבי טרנד הבריאות, הוא עדיין בעל אחוזי שומן נמוכים מאוד ונטול נתרן (בניגוד למזונות מהירים רבים אחרים, אשר מכילים כמות נתרן מוגזמת העולה על הכמות המומלצת). האורז במנת סושי הוא גם פחמימה מורכבת, אשר משמשת לגוף כדלק.
    • הדגים השונים המוגשים בתוך מנות סושי רבות הם ספקים מצויינים של פרוטאינים ומינרלים. החלבונים בונים את תאי השריר והסחוס, ומזרזים פירוק או בניה של חומרים אחרים בתאי הדם.
    • אפילו התוספות המוגשות ליד מנת סושי הן בריאות: הג'ינג'ר, המוגש תמיד ליד סושי מכל סוג, עוזר לעיכול ונלחם בבקטריות ובזיהומים (ומכאן מנהגן של הסבתות להכין תה עם ג'ינג'ר לסובלים משפעת). רוטב הוואסאבי אף הוא לוחם אמיץ נגד חיידקים מזהמים.

בקיצור, אם אתם מחפשים מזון מהיר שיהיה גם בריא ולא משמין- סושי הוא הבחירה המושלמת עבורכם.

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב